AMACIMIZ:
Bireylerin, sorunlarını ve ihtiyaçlarını sağlıklı tespit etmek, çalışma ortamının kişinin psikolojik sosyal yönü üzerindeki etkileri hakkında psiko-eğitim vermek , mesleki ve sosyal hayata uyumunun artırılmasını sağlamaktır.
Hizmet Alanlarımız:
& Bireysel veya Grupla Psikolojik Danışma
& Aile ve Evlilik Danışmanlığı
& Eğitici Rehberlik
& Mesleki ve Kurumsal Rehberlik
Bize Ne Zaman ve Nasıl Başvurabilirsiniz?
Günün her saati, 0 552 2778302 nolu numaradan, whatsapp üzerinden, sorun alanınızı belirterek, randevu alarak ulaşabilirsiniz.
Nasıl Yardımcı Oluyoruz?
Kişi, bize başvurduğunda ilk olarak ön görüşme yapılır. Ön görüşme sonucunda, online ya da yüz yüze olarak bireyin sorun alanına göre yeniden görüşme için randevu verilebilir.
Psikolojik Danışma Nedir?
Bireye rahatlık ve güven duygusu yaşayabileceği bir şekilde, karşılıklı iletişim kurarak, kendisini ve sorunlarını tanıması, sorunlarının farkına vararak daha bilinçli karar ve çözümlere ulaşabilmesi için uzman personel tarafından uygulanan düzenli ve profesyonel bir yardım sürecidir.
Neden Psikolojik Danışma?
Ψ Kişisel yada ailesel sorunlarınızla ilgilenilmesini istiyorsanız,
Ψ Kendinizi daha iyi tanımak ve anlamak istiyorsanız,
Ψ Kişilerarası ilişkilerde daha başarılı olmak istiyorsanız,
Ψ Sizi dinleyecek birisini arıyorsanız,
Ψ Kendinizi amaçsız ve çaresiz buluyorsanız,
Ψ Kendinizi işinize ya da derslerinize veremiyor ve bundan rahatsız oluyorsanız,
Ψ Çalıştığınız halde başarılı olamıyorsanız,
Ψ Aile ilişkilerinde sorun çözme yöntemlerini öğrenmek, eş ve çocuklarınızla olan çatışmalarla başa çıkmak istiyorsanız,
Ψ Çocuğunuzun zihinsel, ruhsal ya da davranışsal sorunlarıyla ilgilenilmesini istiyorsanız,
Ψ Kendinizi açıkça ifade edemiyorsanız,
Bunlar ve benzeri konularda yardım almak için bize başvurabilirsiniz.
Bir arkadaşınızda ya da çevrenizde aşağıdaki durumlar söz konusu olursa, bunu bizimle ya da bir ruh sağlığı uzmanı ile paylaşmalısınız!!!
Ψ Diğer insanlara oranla, ağır bunaltı, umutsuzluk, çaresizlik, suçluluk duygularının bulunuşu,
Ψ Kişinin ölmek istediğini, yaşamına son vermeyi düşündüğünü belirtmesi,
Ψ Son 6 hafta içinde duygusal ilişkilerden kesilme, cinsellikle ilgilenmeme, günlük rol ve sorumluluklara ilgisizlik, sosyal etkileşimlerden geri çekilme, sevdiği eşyaları eşe dosta dağıtma,
Ψ Doğrudan yineleyerek ölüm isteğini belirten konuşmalar, dolaylı olarak mutsuz, olumsuz, karamsar düşünme içeriği, umutsuz konuşmalar, kendini suçlama, küçük görme ve kendini beğenmeme,
Ψ Düzensiz iş öyküsü, gelirde iniş çıkışlar, ölümcül hastalık, iş, evlilik ve yakın dostlarıyla ilgili kayıplar sonrası yaşanan olumsuzlukları atamama gibi belirtilerle karşılaşırsanız bu durumu bizimle ya da bir ruh sağlığı uzmanı ile paylaşınız.
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIKLA İLGİLİ YANLIŞ İNANIŞLAR
Psikolojik danışman insanlara hazır çözümler sunar ve ilaç tedavisi uygular.
Oysa ki, Psikolojik danışmada danışan ve danışman ilişkisi vardır. Danışman, psikiyatrist veya doktor değildir. Psikolojik danışman danışma süreci içinde, kendinizi ve sorunlarınızı daha iyi anlamanıza ve böylelikle sorunlarınızla daha etkin baş edebilmenizde size yardımcı olur.
Psikolojik danışma alan kişi ilk oturumda tüm sorunlarını çözer.
Oysa ki, Psikolojik danışma tek oturumda değil, ancak düzenli bir şekilde devam edilirse fayda sağlayabilir. Gelişmek ve değişmek birden bire değil belli bir zaman diliminde gerçekleşir.
Psikolojik danışma alan kişiler delidir ya da ruh sağlığı bozuktur.
Oysa ki, psikolojik danışma insanların normal gelişimlerini destekleyen bir hizmettir. Her insan zaman zaman stres, kaygı, depresyon gibi bir kısım problemler yaşayabilir ve sorunlarıyla tek başına başa çıkmakta zorlanabilir. Yaşamın her döneminde psikolojik danışmaya ihtiyaç vardır.
KISSADAN HİSSE
Genç bir adam sürekli olarak Sufilerin aleyhinde konuşuyormuş. Ayrıca o bunu kapalı meclislerde değil, herkesin duyabileceği yerlerde aleni bir şekilde yapıyormuş. Dhu’l Nun bir gün parmağından bir yüzüğü çıkarmış ve bunu genç adama uzatmış. Yüzüğü verirken de ”Bu yüzüğü al ve pazara götür! Onu pazarda satmaya çalış! Bakalım Pazar satıcılarından hangisi sattığın yüzüğün karşılığında dinar para verecek?” Genç adam denileni yapmış ve pazara gitmiş. Ama pazardaki tüccarlardan hiçbirisi yüzüğün karşılığında ona bir dirhemden daha fazlasını vermemiş. Genç adam, ister istemez yüzüğü geri getirmiş. Bunu gören Dhu’l Nun “Şimdi de yüzüğü gerçek bir mücevher dükkânına götür ve oradaki kişiye göster! Bakalım onlar yüzüğe nasıl bir değer biçecekler?” Mücevher dükkânının sahibi yüzüğe 1000 dinarlık bir değer biçer. Genç adam bu büyük ölçüdeki farklı değeri duyunca hayretler içinde kalır ve yüzüğü Dhu’l Nun’a geri götürür. O da genç adama şöyle der: ”Dostum sen Sufileri maalesef pazardaki yer satıcılarının mücevheri tanıdığı kadar tanıyorsun. Eğer mücevherin gerçek değerine dair bir bilgi edinmek amacındaysan bunu mücevher ustalarına danışacaksın!”
Beyniniz sizi değil, siz beyninizi yönetin.
Psikolog İmran EMİR